Universul din mintea copiilor – Expozitie de Pictura

Home » Pictura » Universul din mintea copiilor – Expozitie de Pictura

proiect-cultural„Universul din mintea copiilor” este un motiv pertinent de întâlnire dar si un act cultural in sine care aduce la suprafața un univers la care nu avem acces in mod obișnuit – expresia artistica a acestui univers ne oferă prilejul de a ne cunoaște copii mai bine si de a ne pregăti mai bine pentru valorificarea talentului lor pe viitor.
Proiectul este o voce care prin mijloacele abordate povesteste prin imagine de catre cine si cum este locuit un univers colorat si fantastic, astfel adultii vor regasi in propria constiinta acest univers demult uitat. Translatia sentimentului de atractie de la realitatea unui spatiu cunoscut catre alt spatiu, o dimensiune a imaginatiei care coexista cu noi, dar o ignoram.
Proiectul este  abordarea culturala a unui teritoriu  mereu schimbator, este – de fapt – o  expeditie , este  explorarea acestui teritoriu numit universul din mintea copiilor. Colajul elaborat din lucrarile create de catre copii poate deveni o harta a  identitatii culturale a generatiilor – 4-16 ani. Prin intermediul expozitiei, proiectul genereaza si un mini peisaj cultural  a unui oras fantastic locuit de mintea copiilor.
Proiectul vizeaza accesul direct si nemijlocit la actul cultural  si  la performanta aratata de micii artisti amatori cat si pentru un public foarte larg; spatiul nonconformist va potenta mesajul lucrarilor dincolo de culoare, lumina si forma.
O alta justificare a proiectului pe langa cerintele identificate ca devenind probleme in urmatoarea perioada de timp ( arta putin cunoscuta a copiilor) am apreciat ca echipa noastra are capacitatea interna (internal capability) pentru  implementarea unui astfel de proiect avand la indemana atat resursele (sali proprii- atelier, recuzita ) cat si competentele necesare inclusiv experienta si expertiza dobandita ca artisti si profesori intr-o scoala vocationala, Liceul de Arta Tonitza.
Prin acest proiect invitam la dialog cultural intreaga comunitate – este o ocazie  care poate conduce la umplerea golurilor dintre culturi intr-un spatiu in care traim si functionam in comum; invitam toate categoriile sociale care s-au indepartat de formatul  estetic si artistic al vietii sociale din cauza lipsei de timp; in acelasi timp incurajam sa se apropie de arta si generatiile care lipsesc din muzee, expozitii formale sau care se apropie mai greu de albumele de arta.

Expoziția este realizată de către Fundatia Cultural Artistica Thotart in parteneriat cu Ministerul Culturii si Muzeul Ţăranului Roman.
Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 17 dec 2014 orele 17.30 in sala „la nuiele” a MTR .

https://www.facebook.com/events/398649026965074/

 

DESEN

Desenul reprezintă sinceritatea din artă. Nu este posibil să trişezi. Este ori bun ori rău.

PICTURA

Pictura este un act dureros de realizare a unui echilibru între viziunea interioară, virtuozitate şi mister.

CONTACT

Cursuri arta Bucuresti
Bulevardul Ion Mihalache nr. 160B Bucuresti, 011212
Phone: 0721 221 760
Cursuri de arta in Bucuresti