Pictura si vin

„Pictura in vino veritas”

Un alt mod de a-ti petrece timpul liber

Ce?

O lectie-sesiune de pictura live, muzica buna, o degustare de vin si socializare de calitate.

Pentru cine?

Pentru tine, pentru relaxarea ta, pentru oricine crede in propria latura artistica si alege sa o exploreze. Pentru cei ce iubesc artele, muzica si vinurile de calitate. „Gusturile nu se discuta”, spunea cineva… dar se pot educa, ne place noua sa credem. In timpul asta avem prilejul sa interactionam stimulativ, patrunzand putin in tainele mici si mari ale creatiei .

Sa ma prezint:

Numele meu este Carmen Olteanu, doctor în arte plastice si decorative, pictor, profesor, membru fondator al Fundatiei Cultural Artistice THOTART. Am infiintat, o sectiune numita “Workshop-uri de Arta” pe care o coordonez, iar alaturi de mine am invitat colegi de breasla, artisti profesionisti specializati in arte plastice, dedicati meseriei lor, prin care dorim sa implementam un concept nou ce promoveaza evenimentul artistic de socializare.

Scenariu:

La intrare, te invitam in “atelierul de depresurizare”. Acolo, la un pahar de vin si un pic de muzica buna, pentru dezinhibare, faci cunostinta cu ceilalti colegi si cu gazdele; ti se predau materiale de lucru (panza pentru pictura, culori, pensule, sort etc), si vei fi invitat in fata sevaletului unde indrumat de un coordonator, vei descoperi ca …nu stiai ca ai talent! Caci noi credem cu tarie ca exista in fiecare macar un gram de talent ce poate fi explorat si dezvaluit! La plecare, vei avea un tablou facut chiar de artistul din tine, pe care il vei putea aseza cu mandrie la tine in casa, o marturie pentru tine si prietenii tai a momentului in care ti-ai dapasit limitele si ai gasit in interiorul tau resurse noi.

Fiecare atelier durează doua ore, intr-o atmosfera placuta si armonioasa, in care poti stabili noi prietenii si iti poti reincarca bateriile pentru o noua zi.

Nu conteaza experienta anterioara în domeniu, ci mai degraba curiozitatea si deschiderea de a lucra intr-un mediu non-competitiv ce are ca rezultat odihna mentala, scade stresul si genereaza relaxare si fericire.

Beneficii:

Acum ai ocazia sa-ti faci chiar tu, un cadou cu valoare sentimentala, dar si practica, care inseamna mult mai mult decat un print, fiind expresia eu-lui tau interior.

Unde?

In Distrikt 42 Pub, https://www.facebook.com/distriktpub/ – Centrul istoric Bucuresti, click pentru adresa

Cand?

Miercuri  ora 18:00

Cu cine?

Gazda serii va fi artist Carmen Olteanu doctor in Arte Plastice și Decorative.

Cum?

  • Inscrierea la atelier se face online. Apasa cu curaj aici: http://www.cursuripictura.com/contact-cursuri/… inscrie-te şi vino sa pictam! Pretul este de 100 ron / persoana si include toate materialele necesare desfasurarii procesului de arta si o degustare de vin.
  • Numarul de locuri este limitat, sunt recomandate rezervarile in avans.

Urmatoarele ateliere si teme, pe care dorim sa le promovam:

„Pictura & Muzica”, dansand cu culorile

music-and-artPretext:

Doua arte ce se imbina perfect – vizualul și auditivul. “Pictura este tăcerea minţii, muzica ochiului” citandu-l pe Orhan Pamuk. Timpul se va opri in loc, departe de stresul cotidian, iar noi vom gasi calea de a ne relaxa pe fondul culorii si muzicii.

Pentru cine?

Pentru cei ce vor sa se destreseze putin explorandu-se pe sine dupa orele de program. Veniti cu noi! Va vom dezvalui un concept nou care include divertisment de buna calitate: o degustare de vin, pictura si socializare. Va veti dezvolta simtul estetic, perceptia vizuala si va vor creste capacitatile de expresie Veti pleca acasa cu o copie dupa un tablou cunoscut, pe care fiecare dintre voi il va picta sub indrumarea unui artist plastic.

„Pictură & Party”, o altfel de aniversare – „Şi timpul pictează” spunea Goya

12662545_966558120086352_7241929780649337656_n

Aceasta sectiune se adreseaza atat copiilor cat si adultilor

Pretext:

Sa-ti oferi tie si invitatilor tai prilejul de a va relaxa intr-un mod original si sa ramaneti apoi cu o amintire palpabila.

Pentru cine?

Pentru cei ce isi doresc o petrecere originala, de neuitat, marturie stand tablourile ce le vor avea fiecare dintre invitati „cadou de ziua ta”. Pentru cei ce vor sa petreaca timp de calitate, acompaniati in fundal de muzica, sa rada, sa socializeze, sa invete ceva nou, sa-si exprime emotiile si sentimentele pictand.

„Pictura la o cafea”, o dimineata boema – “Pictura este doar un alt fel de a ţine un jurnal” spunea Pablo Picasso

picassoPretext:

Sa dai la schimb o dimineata in intimitatea casei tale, pe o cafea savurata in fata sevaletului, intr-o cafenea sau la o terasa .

Pentru cine?

Pentru cei ce s-au gandit la o dimineata de weekend in care sa cunoasca oameni noi alaturi de care sa-si savureze cafeaua, sa socializeze, sa picteze intr-o cafenea sau la o terasa cu muzica de vioara in fundal. Ce zici? Te relaxeaza deja numai cand te gandesti. Vino alaturi de artisti profesionisti care o sa te indrume sa faci un tablou in doua ore. Vei pleca acasa cu tabloul si il vei pune la loc de cinste sau il vei face cadou unui prieten.

Concluzie:

Pe langa o dimineata in care ti-ai savurat cafeaua altfel, iti vei mari atentia la detalii, perceptia vizuala si iti vei dezvolta simtul estetic.

„Brunch cu arta”, un mod original de intalnire al familiilor sau al perechilor

IMG_0163

Cu toții am auzit de vechea zicală, „Familia care se joaca impreuna, e familia care ramane impreuna”.

Pretext:

  • O intalnire intre generatii si persoane diferite cu o percepere a formei si a culorii diferita.
  • O combinatie intre imaginatia fara margini a copilului tau sau a perechii tale si partea ta cerebrala, pe care sa o contopesti, in asa fel incat pe panza voastra sa se oglindeasca prin forma si culoare o compozitie pe care sa o pastrati ca amintire.

Pentru cine?

Pentru cei ce isi doresc sa ia masa in weekend intr-un altfel de cadru, alaturi de familie si / sau de prieteni si sa se relaxeza intr-un mod constructiv si creativ.

DESEN

Desenul reprezintă sinceritatea din artă. Nu este posibil să trişezi. Este ori bun ori rău.

PICTURA

Pictura este un act dureros de realizare a unui echilibru între viziunea interioară, virtuozitate şi mister.

CONTACT

Cursuri arta Bucuresti
Bulevardul Ion Mihalache nr. 160B Bucuresti, 011212
Phone: 0721 221 760
Cursuri de arta in Bucuresti