Pictura – facatoare de minuni

Home » Pictura » Pictura – facatoare de minuni

M-am hotarat sa scriu, azi acest articol, in urma unei discutii telefonice pe care am avut-o cu o doamna care este proaspat inscrisa la noi, la cursurile de pictura sectiunea adulti.
Pe langa alte discutii administrative am intrebat-o cum a fost la primul curs? Dumneaiei avand pana in prezent doar o sedinta. Mi-a raspuns usor incurcata ca a fost frumos, profesorul le-a vorbit mult, i-a introdus si in istoria artelor dar era usor nemultumita pentru ca „am fost lasata sa desenez singura… ma asteptam totul sa fie mai concret sa mi se spuna – aici faci asa!”
Arta in sine reprezinta mai mult decat un tablou o poezie sau o melodie. In spatele ei sunt oameni care vibreaza adanc in fata realitatii. Nazuinta unui artist este de a da un continut remodelat, de sensibilitatea sa, de acele “ecouri” trezite de o realitate concreta dar redistilata in misterioasele “instalatii” interne, recomfirmata de o anumita credinta in existent a ceva mult mai pretios si mai adevarat decat cele descrise de un invelis, banal, exterior… Desigur ca in afara fortei magice a acestei idei exista si unele lucruri adevarate dar cel mai important este crezul si cat de profund este el.
De exemplu daca iei o clasa de copii sau de adulti si-l lasi prêt de 10 minute intr-o intersectie, sau intr-un parc, oriunde, iar apoi ai pui sa scrie intr un scurt eseu ce au vazut, cand vom citi vom , ca fiecare a vazut altceva, sau acelasi lucru altfel. “De aceea opera de arta este rezultatul unic al unui temperament unic. Frumusetea ei apare din faptul ca omul este ceea ce este. Ea nu are nici o legatura cu ceea ce doresc alti oameni. Arta este cea mai intensa forma de individualism pe care lumea a cunoscut-o vreodata.” – (Unele din notele pline de adevar, privitoare la arta ale lui Oscar Wilde.)
Stim ca exprimarea prin arta este la fel de veche ca si istoria omenirii, ea a insotit indeaproape devenirea umanitatii, lasand marturii, uimitor de convingatoare fata de marturiile scrise.
E induiosator sa-ti imaginezi fiinite puternice, cu trasaturi aspre, de om primitiv, aplecate cu dragoste si atentie asupra unor mici statuete sau zugravind siluete de animale sau flori pe peretii pesterilor. Acum, cand noi am sosit pe lume totul este pus la punct. In jurul nostru se etaleaza comori. Nu ai decat sa le culegi. Suntem liberi sa traim unde si cum vrem, sa citim, sa gandim ce vrem, sa ascultam pe cine vrem…
Si atunci revin si spun Arta este facatoare de minuni, este profunda si compexa, muuult mai mult decat reusesc uni dintre noi sa vada sau sa inteleaga. Deoarece, stimati domni, doamne, parinti, bunici si copii atunci cand te intorci acasa dupa o sedinta de pictura, desen sau modelaj nu inseamna ca trebuie sa pleci acasa cu o lucrare pe care sa o inramezi, sa te lauzi cu ea sau sa te bucuri de ea, inseamna mult mai mult!!! Beneficiile cele mai mari sunt de natura interioara, de dezvoltare si organizare a gandirii, a mintii, a sufletului, de exprimare a emotiilor si a sentimenteler, a Eu-lui, descarcare de stres, perceptive vizuala, dezvoltarea simtului estetic, cresterea increderii in sine, coordonare motorize intr-un cuvant dezvoltare personala.
Asa ca acum cand noi am sosit pe lume si este totul pus la punct si suntem liberi sa traim, sa gandim sa alegem ce vrem ne mai trebuie si putina educatie si intelepciune.

DESEN

Desenul reprezintă sinceritatea din artă. Nu este posibil să trişezi. Este ori bun ori rău.

PICTURA

Pictura este un act dureros de realizare a unui echilibru între viziunea interioară, virtuozitate şi mister.

CONTACT

Cursuri arta Bucuresti
Bulevardul Ion Mihalache nr. 160B Bucuresti, 011212
Phone: 0721 221 760
Cursuri de arta in Bucuresti