Modelajul pentru copii

Home » Modelaj » Modelajul pentru copii

modelajModeland, sculptorul se foloseste, in general, de un procedeu aditional, partile necorespunzatoare putand fi inlaturate, refacute sau inlocuite. Forma spatiala are trei dimensiuni – lungime, latime si inaltime si se obtine prin magica putere creatoare in sculptura si arhitectura.

Lutul este materialul cel mai accesibil in sculptura. Pentru ca modelarea lui sa-l transforme dintr-o materie banala in continatoare forme spatiale, presupune cunoasterea elaborata a jocului de muchii si plane, de suprafete concave si convexe, de plinuri si goluri, de zone vibrate sau netede, desfasurate pe dominante orizontale, verticale sau oblice.

Formele in spatiu, disloca aerul, si-l inlocuiesc cu materialul lor estetic si expresiv artistic.

Bucuria de a adauga sau indeparta lutul confera satisfactii creatoare de demiurg.

Sentimentul creativ intareste siguranta si respectul de sine, canalizand energiile cursantului catre latura sa uman-pozitiva.

Pentru incepatori, primele lucrari sunt studii didactice, dare le pregatesc obisnuinta de a observa nu numai aspectele fizice ale modelului, ci si vibratia lui psihica. Intelegand duseforma exterioara si invatand mijloacele de redare plastica, cursantul va ajunge sa vorbeasca in lucrarile sale despre viata sufleteasca a modelului. Scopul final al oricarui artist in devenire este sa oglindeasca personalitatea modelului prin forma sa plastic unica. Artistul incepator trebuie sa urmareasca cu atentie ceeace vede, dar pentru a invata sa vada e necesar sa priveasca mult, ajungand astfel sa vada.

La grupele mici se urmareste realizarea unor modelaje pe un palier al fantasmelor affective.

DESEN

Desenul reprezintă sinceritatea din artă. Nu este posibil să trişezi. Este ori bun ori rău.

PICTURA

Pictura este un act dureros de realizare a unui echilibru între viziunea interioară, virtuozitate şi mister.

CONTACT

Cursuri arta Bucuresti
Bulevardul Ion Mihalache nr. 160B Bucuresti, 011212
Phone: 0721 221 760
Cursuri de arta in Bucuresti